Skärpning Ahlenhed!

Det här håller inte, Mattias Ahlenhed. Du är inte bara rektor för två skolor. Sedan sju månader tillbaka är du dessutom förtroendevald politiker. Du fick flest personkryss av alla på Västrainitiativets lista och kryssade dig från en tredjeplats till en förstaplats.
I och med detta förändrades en hel del i hur medierna ser på dig och din person. Ditt förtroendeuppdrag innebär med automatik att ribban sänks för den granskning som kan anses vara skälig och den eventuella publicitetsskada som du förväntas tåla.

Jag tar inte ställning till huruvida du är skyldig till de brott du nu misstänks för, men faktum är att du står åtalad för försök till våld mot tjänsteman, samt våldsamt motstånd. Vad förväntar du dig att de lokala medierna ska göra med den informationen (notera att vi inte är de enda som har rapporterat om detta)?
Vi har upprepade gånger, utan framgång, försökt få kontakt med dig för att få din version av det som har hänt.
I stället ställer du upp på någon slags ”kompisintervju” på partiets blogg, där du riktar skarp kritik mot Tidningen Ångermanland. Är det vi som har skapat den situation som gjort att åklagaren nu väljer att åtala dig för ovan nämnda brott?

Du säger i den här ”intervjun” att du ”aldrig mer kommer att tala med någon från TÅ.” Hur kan en förtroendevald och dessutom rektor för två skolor säga något sådant? Det är din skyldighet att svara på medias frågor. Att vägra svara på våra frågor är att likställa med att du vägrar svara på dina väljares frågor. I det fallet får du nog tänka om.

Nej, skärpning Mattias Ahlenhed! Som politiker i kommunens högsta beslutande församling går det inte att hantera sin mediekommunikation på det här sättet.

8 kommentarer

 1. Atelje Jager · · Svara

  visst RÖR- DET-PÅ SIG lite här och var i denna här sockna !

  -Bl. a. har lokalpressen rapporterat att politiskt valda i Sollefteå kommun
  för egen vinning missbrukat sina förtroenden

  – Socknens parlament har blivit åthutat för sitt ordval under pågående debatt
  m.m.

  Tillmälen, skallningar och blåtiror som timat kan ju på sikt medverka till ett framtida lyft
  Så har det alltid varit
  Socknens valmanskår bör därför med tillförsikt låta den utvalda skaran på eget bevåg”rumstera”
  Om det visar sig att tendens till mognad uteblir, så står alltid nya besättningar beredda

  Till socknens utvalda – med sina temporära extraordinära befogenheter riktar jag denna appell utifrån Majestätets senast valspråk
  Men borsta först av kläderna och se ansvarstagande ut !
  Valspråket lyder ” NU VÄNDER VI BLAD OCH GÅR VIDARE ”

  (Som sagt Majestätet har nu sagt sitt- Nu hänger allt på åklagarna . Deras beslut är oomkullrunkeliga och prejudicerade )

 2. fröet · · Svara

  Vad har bloggen för adress?

 3. Anonym · · Svara

  Visst är det lätt att hålla med dig när du beskriver Ahlenheds tillkortakommanden vad det gäller ordningsvakter i allmänhet och medier i synnerhet. En kurs, för lokalpolitikern och rektorn, i medieträning vore på sin plats. Men vad man skall komma ihåg Marcus Melinder, när man väljer att använda personers namn i tidningsartiklar eller bloggar bör man stava deras namn rätt. Eller hur? Jag tar mig friheten att i Ahlenheds namn hävda, att det är kränkande med felstavade namn.

  1. Anonym · · Svara

   Helt rätt, det är ändrat nu.

 4. Lennart Henriksson · · Svara

  Jag skall inte kommentera sakfrågan utifrån bristande insikt, men tror att Ahlenhed, som offentlig person, gör ett misstag som överlämnar den mediala fronten helt till fiender och tyckare. ”Anfall är bästa försvar” är något som är allmänt vedertaget som nödvändigt om det blåser upp till storm. Tystnad bara ökar spekulationer och mullvaderi.
  När min hund i början av 90-talet inte betalade sin hundskatt, blev det anmält av Slå kommun till Farbror Blå. Det hade varit nog med en bötesavi om femhundra riksdaler, men så lätt skulle inte kommunen komma undan. Det blev en förhandling inför tingsrätten med hunden liggande i mittgången och SVT närvarande. Inslag om den unika händelsen fick plats i Mitt-nytt och sena Rapport och hunden blev landskänd. Själv kunde jag hålla ett försvarstal i 20 minuter refererande bl. a. till den Romerska rätten och den segrande kristendomens inflytande på svensk rättsuppfattning. Rättens ordförande tordes inte avbryta i SVT:s närvaro och vakenhetsgraden hos de tämligen ålderstigna nämndemämnnen var föredömligt hög. Det blev naturligtvis 500 riksdaler i böter, men summan gick lätt att trolla bort, fast jag skall inte säga hur. En kort tid därefter avskaffade regeringen hundskatten, och husse inbillar sig gärna ett samband.
  Något i den stilen kanske Ahlenhed skulle fundera över? Annars rekommenderar jag Richard Nixons berömda Checkers-tal

 5. Intressant blogg – och förmodligen den allvarligaste jag läst! Undrar bara om ni pingar bloggarna mot bloggportalen.aftonbladet.se, twingly m.m? Känns som fler borde kunna hitta hit. Eller gör man inte så när det ligger under en tidning?

 6. […] när hon kom från Bollstaskolan och började i Junsele skolan för fyra år sedan.Vad är det för ledning i Junsele skola som har låtit detta försiggå utan att ge stödresurser till eleven. Man har […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: