Inför meddelarskydd även i privat verksamhet

Just nu pågår en utredning om ett framtida meddelarskydd för privatanställda i offentligt finansierad verksamhet. Den 30 november i år ska resultatet presenteras. I takt med att allt fler verksamheter inom välfärden flyttar ut från offentlig regi till privat har följden också blivit att medarbetarna inte längre varit garanterade meddelarskydd. Naturligtvis hoppas jag att utredningen kommer fram till att meddelarskyddet ska utökas även till dessa verksamheter.
På sikt vore det så klart bäst om alla anställda, oavsett bransch och arbetsplats, riskfritt kunde vända sig till medierna med uppgifter för publicering.

Att det i dag inte förhåller sig på det viset blir tydligt i och med dagens publicering i Örnsköldsviks Allehanda. Via telefon fick ”Lars” meddelandet att han omedelbart var avskedad. Ingen facklig förhandling, ingen varning. I strid med alla arbetsrättsliga regler fick han plötsligt sluta på byggföretaget.
Till saken ska också tilläggas att ”Lars” tidigare hade påtalat brister vid sin arbetsplats. Brister som också Konsumentverket kände till och som Örnsköldsviks Allehanda publicerade.
Men efter publiceringen var det tack och adjö för ”Lars”.

Arbetsgivaren är tydlig med att ”Lars” inte fick sparken för att han slog larm. Det så kallade ”avskedandet” beror enligt arbetsgivaren på helt andra orsaker.

”Lars” varningar om brister i leklandet BaaZinga gjorde att anläggningen under en tid fick stänga för att de risker som fanns skulle åtgärdas.

Det ”larmet” kan ha kostat ”Lars” jobbet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: